Survival of the chillest: overleef de hitte op kantoor

Survival of the chillest: overleef de hitte op kantoor Blogpost
119

Zwoele temperaturen, je gemiddelde lichaamswarmte die met 2 graden gestegen lijkt, die eerste zweetdruppeltjes die beginnen op te dagen… Helemaal oké als je ergens op een tropisch strand ligt. Iets minder gezellig aan je bureau.

Buitenproportioneel gaan puffen en zweten is één optie, de warmte onder controle houden (gelukkig) een andere. Wanneer het opeisen van een opblaaszwembad in de kantine niets opbracht, kunnen volgende tips je misschien wél uit de nood helpen.

1. Ventileren

Geen airco op het werk en snakkend naar dat verlossend zuchtje wind? Dan is niet een carrousel, maar wel een ventilator met usb-aansluiting jouw redder in nood. Deze compacte blazers passen op elke bureau (of je moet die dringend eens opruimen als dat niet het geval zou zijn) en regel je volledig hoe je zelf wilt. Ze zijn in alle kleuren beschikbaar, zoals bijvoorbeeld in deze muntgroene variant.

2. Sproeien

Niet je kat overal z’n ding laten doen, maar wel jezelf een fles thermaal water aanschaffen: dat is een van jouw ultieme verkoelingsplannen. Je koopt ze in spray-vorm waardoor je op de warmste momenten je gezicht even kan afkoelen. Het is een gebruiksvriendelijkere variant dan je gezicht af te spoelen met water, omdat je voorkomt dat eventuele make-up je er als een panda zou laten uitzien. Bonus: je pakt ze makkelijk mee om ook in de auto, op de trein, tijdens een picknick… te gebruiken.

3. Vervangen

Staat jouw bureau ver van het raam? Dan heb jij waarschijnlijk minder last van die warme binnenkomende zonnestralen. Lucky you! Tenzij dat dat betekent dat je een bureaulamp nodig hebt voor extra licht. Is dat toch het geval? Haal dan als de bliksem die gloeilamp van je desk en vervang dat monster door een LED-variant. Da’s niet alleen beter voor het milieu, ze produceren ook geen extra warmte. Win-win!

4. Tijdelijk verhuizen

Een overplaatsing naar een vestiging in Noorwegen is niet meteen een vereiste wanneer je je warme bureau kan ontvluchten binnen het bedrijf zelf. Zit je bijvoorbeeld dicht bij een printer die continu aanstaat? Zit je op 12e verdieping waardoor alle warmte vrolijk jouw richting uitkomt? Ga na of er tijdens de warmste dagen een bureau vrij is op een gunstigere plaats. Tijdens de zomervakantie is die kans groot, door de grote “ik heb congé”-uittocht. Wel even overleggen vooraleer je een bureau uitkiest: de tip is tijdelijk verhuizen, niet onverantwoord claimen.

5. Vergroenen

Investeer in een groene vriend! Een plant op je bureau zorgt niet alleen voor extra punten voor sfeer en gezelligheid, maar gaan negatieve invloeden van warmte in je ruimte tegen. Kies wel een soort dat zelf ook tegen de warmte kan, zoals bijvoorbeeld een graslelie.

Toch nog te warm om deftig te kunnen functioneren? Dan zit er niets anders op dan een teammeeting op een terrasje te organiseren ;-).

OVER DE AUTEUR

Bombay Axelle

Bombay Axelle

Ik zit met een bomvol hoofd, waar af en toe woorden uitrollen. In de vorm van een halve betekenisvolle zin of pagina's vol gebrabbel. Klein geluk is iets waar ik van leef en ook heel vaak in schrijven vind. Pen en papier of laptop met klavier, als het alstublieft maar letters zijn die snakken naar een verhaallijn. Leven zonder schrijven, da's niet echt leven, toch?

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments