Werken bij het gezondste bedrijf van Vlaanderen: hoe ziet dat eruit?

Werken bij het gezondste bedrijf van Vlaanderen: hoe ziet dat eruit? Artikel
99

Secretary Plus werd onlangs uitgeroepen tot gezondste bedrijf van Vlaanderen in de categorie profit, minder dan 100 werknemers, door het Vlaams Instituut Gezond Leven. Maar wat wil dat nu zeggen? En hoe is het om in één van de gezondste bedrijven van Vlaanderen te werken?

Januari

Onze slogan wordt “a healthy mind in a healthy body” – wat zoveel wilt zeggen als: we gaan 365 dagen lang ons best doen om onze fysieke en mentale gezondheid te verbeteren.

Februari

Het Kick-Off event staat in het teken van welzijn en gezonde voeding, met een workshop van Sandra Bekkari en yoga-sessies. We zijn gemotiveerd en geïnspireerd!

Maart

We worden uitgeroepen tot Great Place to Work! Om dat te vieren, trakteren we alle kantoren op een gezonde fruitmand.

April

Assistant Day 2017: we zetten onze assistants op een gezonde manier in de bloemetjes met webinars rond welzijn op het werk en salad jars met leuke recepten. We krijgen zelf ook zo’n salad jar en delen massaal originele kookideeën.

Mei

Diezelfde Sandra Bekkari die ons in januari al deed watertanden met haar recepten, geeft nu ook een workshop voor de klanten om gezonde voeding te promoten.

Juni

Om ons eraan te herinneren om ook tijdens de werkuren te ontspannen, krijgen we sessies relaxatietechnieken. Zo leren we aan de hand van enkele simpele oefeningen beter omgaan met stress.

Juli

De zomer is in het land! We fleuren onze dagelijkse waterinname op dankzij de fruit infusers. We experimenteren met verschillende groenten, fruitsoorten én kruiden om tot de ultieme mix te komen.

Augustus

Het Happy S+-board: dat is een brainstormsessie waarbij we gaan nadenken over bepaalde verbeter- en knelpunten op de werkvloer. De dag wordt gestart met een gezonde lunch die we zelf mogen klaarmaken.

September – oktober - november

We dagen elkaar uit in Healthy Battles: een reeks initiatieven om zo gezond mogelijk te leven. Er worden filmpjes opgenomen om te bewijzen hoe gezond we wel niet zijn, we zetten samen meer dan 3 miljoen stappen op drie weken tijd en we bedenken de gezondste acties rond de letters van HAPPY. De winnaars gaan aan de haal met ‘healthy’ prijzen.

December

We nemen de Gezond Werken Award mee naar huis in de categorie profit, minder dan 100 werknemers. Een mooie erkenning voor al onze inspanningen van het afgelopen jaar. Als afsluiter van het gezonde jaar, lopen we met z’n allen de Urban Trail in Mechelen!

 

Doorheen het jaar kunnen we verder rekenen op een goede work-lifebalance, wordt er aandacht besteed aan de ergonomie op kantoor, kunnen we webinars volgen over mindfulness, eten we evenwichtige maaltijden in het bedrijfsrestaurant, doen we sportieve teambuildings en worden we aangestuurd op basis van onze eigen drijfveren.

We zijn naast een happy place to work dan ook een healthy place to work!

Zin gekregen om bij ons te komen werken? Dat treft! We zoeken immers nog gemotiveerde teamplayers die van het komende jaar een minstens even gezond jaar willen maken! Neem dus zeker een kijkje op onze jobpagina en kom snel met ons ‘gezondigen’!

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments